dijous, 7 de novembre del 2013

INTERNET, SEGURETAT EN LA XARXA. FAMÍLIA I TIC.

Internet és una xarxa mundial oberta a tothom que tinga accés a ell, per tant, comporta uns riscos a l'hora de la seguretat i la privacitat. A continuació anem a explicar els avantatges i els desavantatges de la utilització dels recursos TIC:
L'ús d'Internet comporta uns riscos i, per tant, uns DESAVANTATGES, com ara, els virus que poden introduïr-se en els nostres ordinadors i perjudicar-los o accedir a la informació privada, és el que es coneix com hackejar els sistemes. A més, aquesta informació que les persones poden trobar fàcilment a Facebook, per exemple, pot ser utilitzada com a mecanisme per al bullying.
D'altra banda, la utilització dels recursos TIC té una sèrie d'AVANTATGES, com ara, la motivació que crea en els alumnes, la gran quantitat d'informació que aporta (i, per tant, ajuda a discernir quina és real i quina menys vàlida), l'aprenentatge cooperatiu, etc.
Per tant, no s'ha de tallar l'ús d'Internet i dels recursos TIC, sinó que s'ha d'ensenyar als xiquets com fer un bon ús d'aquest mitjançant projectes en classe, contes, comunicació amb els pares, etc. I per a això, una de les activitats que es podria realitzar és, per exemple, una escola de pares en la que explicar com ensenyar als nens a fer un bon ús d'aquesta gran eina que és Internet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada