dilluns, 18 de novembre del 2013

INTERNET APLICAT A L'EDUCACIÓ: BLOG I WIKI

Un blog és un espai personal d'escriptura, amb recursos informatius i interactius, en format web textual o multimèdia. Es pensa que el lloc pioner va ser "What's new in '92?" publicat per Tim Berners Lee, encara que l'origen del terme se li dona a Jorn Barger (web+log).
Els blogs es caracteritzen per la seua facilitat, pel gran ventall de tipologies que hi ha, per la gratuïtat de subscripció, per la seua estructura cronològica, per la seua interactivitat i per la seua influència en la societat.
També tenen una estructura característica formada pels següents elements: entrades o posts, categoríes o etiquetes, informació sobre l'autor, gadgets i widgets, i altres.
Aquest recurs es pot utilitzar en l'àmbit escolar per tal de millorar la lectoescriptura, les habilitats informàtiques o, simplement, per a crear un espai en el que els alumnes puguen reflexionar sobre la dinàmica de la classe. Exemples de webs per a crear blogs serien Blogger, Bloggia, Tumblr o Wordpress.







Exemple de blog.

D'altra banda, tenim la wiki, que és un tipus de web desenvolupada de manera colaborativa per un grup d'usuaris i que pot ser fàcilment editada per qualsevol d'ells.
L'estructura d'una wiki es caracteritza per: senzillesa, qualsevol persona pot veure i editar, possibilitat d'assignar permisos, possibilitat de notificar els canvis, es pot recuperar l'editat...
Degut a la seua possibilitat d'interactuació, les wikis presenten un ampli ventall de possibilitats educatives, com ara crear eduwikis en la que els alumnes van construïnt el seu propi aprenentatge.
Exemples de wikis són: Wikipedia, Wikiquote, Wikinoticias, Gleducar...






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada