dijous, 26 de desembre del 2013

I ARA ARRIBA EL NÚVOL. LES EINES WEB 2.0

El núvol és el terme per a designar als ordinadors en xarxa que distribueixen capacitat de processament, aplicacions i grans sistemes a moltes màquines. Ja no es tracta d'anar a la xarxa a buscar informació, sinó de crear aquesta informació, utilitzar-la i modificar-la.  La computació en el núvol permet a qualsevol persona fer ús d'eines que poden ajustar-se a la seua demanda i pot servir a tants usuaris com es desitge.
En aquest sentit, el núvol té molts avantatges, com ara, la "no caiguda" dels servidors. la rapidesa o el ús eficient d'energia. Però també hem de considerar els seus desavantatges, com ara, la no disponibilitat de còpies de seguretat, de manera que si passara alguna cosa a les empreses que el gestionen, l'usuari perdria la seua informació, i la necessitat d'accés a Internet.
Un altre aspecte a considerar són els diferents tipus de núvols: les públiques, les privades i les híbrides.
Quant a les implicacions educatives del núvol, trobem molts avantatges en la seua utilització, ja que podem crear comunitats educatives en les que la informació estiga a l'abast de tots els alumnes. A més a més, ja n'existeixen alguns exemples, com ara, Science Clouds o Earthbrowser, que podem integrar de manera didàctica a l'aula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada